دکوراسیون حمام
حمام یکی از مهم ترین عناصر معماری هر خانه ای است. در گذشته حمام نه فقط محلی برای استحمام، بلکه جایی برای انبار کردن لوازم و وسایل کهنه بود. این روزها دیگر حمام محل ارایش و پیرایش جسم و روح تلقی می شود. حتی گاهی استراحت فردی از همین نقطه شروع می شود. بعضی از حمام های امروزی کاربری های تجملی و رفاهی زیادی نیز دارند، استخرهای کوچک، سونا و جکوزی برای تفریح و سلامت اعضای خانواده در این فضا قرار داده می شود. بعضی دیگر از حمام های امروزی که در آپارتمان های کوچک وجود دارند، از ابعاد کوچک تری برخوردارند. کاربری این دسته از حمام ها برای رفع خستگی روزانه و سلامت و پاکیزگی جسم هستند. مهم نیست که ابعاد حمام شما بزرگ یا کوچک است بلکه مهم این است که از این فضا بهترین استفاده را برای آرامش جسم و روح خود به عمل آورید.
عناصر مهمی که در خلق یک حمام زیبا و بی نقص وجود دارد عبارت اند از:
- کفپوش مناسب،
- پوشش دیواری،
- استفاده از هواکشی با قدرت مناسب برای تخلیه بخار،
- کابینت هایی برای قرار دادن حوله و دیگر لوازم جانبی،
- انواع بافت ها و رنگ ها
- انتخابی صحیح از تمامی این مجموعه به فضای دلخواه که آرامش شما را برقرار کند دست می یابید.
- در حمام باید بهترین وسایل و امکانات را مهیا کرد. تمیز و شاداب بودن جسم ارتباط تنگاتنگ با سالم ماندن روح و روان آدمی دارد. برای مثال نارنجی درخشان در فضای حمام در پایان یک روز کاری احساسی از سبکی و آسایش را به ارمغان می آورد و فرصتی برای تفکر در تنهایی ایجاد می کند. برای رسیدن به یک نورپردازی خوب در حمام باید هم نور عملی و کاربردی در نظر گرفت و هم نوری که به فضا حال و هوا و روحیه می دهد را عملی کرد.
- وان های شست و شو باید به اندازه های مناسب باشد. لوازم و وسایل هم سطح از لحاظ صرفه جویی در فضا و راحتی تمیز کردن مناسب هستند. توجه داشته باشید که وان های دوتایی حمام با عرض یک متر و بیست سانتی متر اجازه حرکت آزادانه بازوها را به فرد هنگام شستشو نمی دهند، بنابر این طراحی دو وان، و نصب جا حوله ای بین دو طرف آن بهتر است.
- حمام های دارای سرویس بهداشتی و دستشویی اتاق های کاملی هستند که با داشتن امکانات و وسایل بهداشتی نیازهای ساکنین را برآورده می کنند. به هر حال، در طراحی یک نقشه، برای حمام و سرویس بهداشتی باید دو اتاق مجزا و قابل قفل شدن اختصاص داد که این امر در ساختمان های مسکونی با بیش از پنج نفر حیاتی است.
- برای صرفه جویی در هزینه و به دلایل فنی، حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه باید طوری طراحی شوند که بتوانند از یک لوله کشی تاسیساتی استفاده کنند.
انتخاب کفپوش مناسب برای حمام
در انتخاب کفپوش مناسب برای دکوراسیون حمام نکاتی مانند کیفیت، سایز، رنگ، الگو، طرح و بافت را باید در نظر داشته باشید. بهترین انتخاب زمانی صورت می گیرد که قسمتی از کف حمام را که بسیار توی چشم است با آن کفپوش مورد علاقه دکور کنید (یعنی در ابتدا آن را نصب نکنید) سپس اگر نوع، طرح و رنگ را پسندیدید، آن را برای نصب در کل حمام انتخاب کنید. تنها با یک امتحان کوچک این امکان برای شما به وجود می آید که از انتخابی که کردید، ناراضی و پشیمان نشوید.
از بهترین گزینه های انتخابی برای کفپوش دکوراسیون حمام ، سرامیک است. چرا که به راحتی تمیز می شود، در برابر آب مقاوم و از لحاظ طرح و رنگ هم بسیار متنوع است. استفاده از سرامیک های شیاردار در اطراف وان بسیار توصیه می شود چرا که به هنگام خیس بودن کف حمام این دسته از سرامیک ها امنیت بالاتری را فراهم می کنند، یعنی میزان سرخوردگی را کمتر می کنند. بهتر است برای داشتن حمامی با ایمنی بالا ، در اطراف وان و زیر سینک روشویی از کفپوش های دو لایه حاوی لاتکس استفاده کنید . این کفپوش ها توسط لاتکس زیرین به کف حمام نصب می شود و لایه بیرونی که دارای بافت ناهموار است میزان سر خوردگی را کاهش می دهد . با رعایت این چند نکته می توانید شاهد آن باشید که میزان آسیب دیدگی در حمام به صورت چشمگیری کاهش پیدا می کند. در حمام هایی که کف آن شیب زیادی دارد بهتر است موزائیک هایی با سایز کوچک نصب کنید تا هم شیب کمتر به نظر رسد و هم شکستگی و آسیب دیدگی در بین موزائیک ها به وجود نیاید. می توانید ردیف یا ردیف هایی از این مزاییک ها را طرح دار انتخاب کنید تا دکوراسیون حمام شما دارای بافت و رنگ باشد. بهتر است این ردیف ها رنگی متضاد و متفاوت نسبت به رنگ به داشته باشد. اگر کفپوش از سرامیک های سفید و روشن پوشیده شده است بهتر است رنگ قرمز، زرد و آبی را برای ردیف ها انتخاب کنید.
زمینه اگر سفید باشد، حمام را به فضایی نورانی و وسيع مبدل می سازد. در سبک ویکتورین استفاده از سرامیک هایی با طرح گل می تواند فضایی آرام بخش و شاعرانه خلق کند.
طراحی حمام های کوچک
حتی در کوچک ترین حمام ها باید به نکات و نصب وسایلی برای کاربردی بودن و امن بودن دکوراسیون حمام توجه نمود. مثلا حتما فضای جلوی دستشویی و فاصله آن تا دیوار مقابل باید لحاظ شود. می توانید با کمک خطوط عمودی به صورت مجازی ارتفاع دکوراسیون حمام را زیادتر نشان دهید. دیوارها را با سرامیکها یا کاغذهای دیواری به صورت عمودی پوشش دهید. و کل دیوار تا سقف را در نظر داشته باشید. می توانید با کمک قرنیس و گچکاری فضای سقف و دوار را جدا نمایید تا محیط بزرگ تر به نظر برسد. در صورت استفاده از سرامیک برای دیوارها تنها قسمت بالا را با سرامیک های رنگین و نقش دار پوشش دهید تا چشم را متوجه بالا نماید. به کمک نورپردازی و اینه نیز می توانید حمام خود را وسیع تر و پهن تر نشان دهید. البته اینه های بسیار زیاد نیز اثر مذکور را از بین می برد. برای شیشه دور دوش نیز از شیشه شفاف و بدون قاب استفاده کنید. برای استفاده هر چه بهتر از نور طبیعی در تنظیم مکان پنجره ها دقت کنید. پنجره ها بهتر است در نزدیکی سقف باشند. قفسه ها را نزدیک به سقف نصب نمایید و در زیر آنها چراغ بگذارید.
دکوراسیون حمام
نوشته اصول دکوراسیون حمام اولین بار در دکوراسیون و طراحی داخلی مارون پدیدار شد.